EnglishFrançaisItalienNéerlandais
Duurzame ontwikkeling: Neptune, de n°1 milieuvriendelijk filtersysteem voor opticiens
Home

Tijdens de sluiting van de winkel
gebeurt de filtering in 3 stappen:
1 - Overdracht fase

De pomp (1) wordt geactiveerd, beweegt het "slib" gevestigd op de bodem van de werk tank en stuurt het koelwater en de residuen van slijpen naar de filtertank.2 – Fase Schoonmaak van de werktank

Zodra de sensor (2) van de filtertank vijf liter gefilterd water detecteert, gaat de terugkeer pomp (3) in werking en stuurt onder druk water door de sproeiers geregeld aan tot aan rand werktank om de wanden te reinigen. Wanneer de pomp (1) het water dedecteert treedt deze in werking en stuurt het reinigingswater naar de filtertank. De reinigingscyclus, die een half uur duurt, herhaalt de operatie zes tot acht keer.


3 - Filtering
Zodra de werktank schoon is, wordt de pomp (1) uitgeschakeld. Al het water bevindt zich nu in de filter tank. Door de zwaartekracht is het water gefilterd door de wegwerpfilter (4), waar alle slijpresten worden opgeslagen.
Detecteren van de aanwezigheid van het gefilterde water, de waterdetector (2) stuurt een signaal naar de rendement pomp (3), die het water terug stuurt naar de werktank. De duur van de filtering en bijgevolg dat van de cyclus hangt af van hoe vol de filter is.
Het heldere, gefilterd water is nu weer beschikbaar voor een nieuwe periode van werken.