EnglishFrançaisItalienNéerlandais
Duurzame ontwikkeling: Neptune, de n°1 milieuvriendelijk filtersysteem voor opticiens
Home

Uitgerust met de O2R ontgeurende optie, de Neptune filtersysteem neutraliseert onaangename geuren uit het vermalen van bepaalde lenzen, meestal met hoge biologische index.Het principe van ontgeuring

Het is de natuurlijke stroming van de lucht die door de rotatie van de slijpschijven wordt opgevangen en begeleidt door een filter met twee werkzame bestanddelen, zink ricinoleaat en actieve kool met een breed microporeus oppervlak.
De actieve bestanddelen

- Zink ricinoleaat
Zink ricinoleaat is een zeer efficiënte reukverdrijvende stof die slechte geuren neutraliseert. Het wordt gebruikt in zowel conventionele en biologische ontgeurders.

- Actieve koolstof
Actieve koolstof is een microporeus inerte koolstof met een brede interne oppervlak (tot 1500 m2/gram). Dit oppervlak kan organische moleculen absorberen die voorkomen in vloeibare en gasvormige stoffen: vervuilende moleculen zich aan het. De koolstof (afkomstig uit steenkool, kokosnoot, hout, etc.) werkt via een proces in drie stappen: het water is verwijderd (uitdroging), de organische stof wordt omgezet in elementair koolstof (carbonisatie) en de niet-koolstof-elementen worden geëlimineerd.